Conditii generale de vanzare

Identificare


Preambul

Site-ul este proprietatea societatii INSTEL TOP GRUP in integritatea sa, precum si toate drepturile aferente. Folosirea fara acordul INSTEL TOP GRUP a oricaror elemente din continutul site-ului (imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate) se pedepseste conform legislatie in vigoare.


Comanda

Comanda poate fi inregistrata pe site, doar daca utilizatorul s-a identificat in mod clar prin contul sau de client (adresa de e-mail si parola  sunt strict personale).

Prin completarea formularului de comanda, clientul este de acord cu Conditiile Generale de Vanzare ale prezentului contract.

Pentru a comanda telefonic, clientul trebuie sa contacteze Departamentul Vanzari la numarul de telefon: 0727.654.245.  Consultantii Instel Top Grup vor acorda tot sprijinul pentru a selecta produsele / serviciile care sa satisfaca cerintele clientului in cazul in care nu stie ce ar trebui sa aleaga.

INSTEL TOP GRUP confirma acceptarea comenzii de achizitie a clientului la adresa de email furnizata in momentul crearii contului de client sau prin telefon.


INSTEL TOP GRUP  isi rezerva dreptul de a anula orice comanda de la un client cu care exista o disputa asupra platii unei comenzi anterioare.


Anulari / Modificari 

In cazul in care clientul doreste anulare sau modificarea comenzii, acesta are obligatia de a informa in scris sau telefonic INSTEL TOP GRUP despre intentiile lui.

In eventualitatea modificarii unei comenzi SC INSTEL TOP GRUP SRL isi rezerva dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din aceasta actiune.


Conditii de returnare a produselor

Clientul poate returna produsele in termen de 15 zile calendaristice de la data primirii lor.

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care le-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu instelgrup.ro). 

In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata.

In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

Dupa validarea returului, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care INSTEL TOP GRUP este informat de catre client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele. Costul transportului achitat initial nu este rambursabil.

INSTEL TOP GRUP va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.


Conditii de garantie

Durata perioadei de garantie este stabilita de producator in functie de tipul produsului, si este stabilita prin certificatul de garantie emis. Perioada de garantie incepe la data emiterii facturii, cu exceptia situatiilor in care partile au convenit altfel.

Garantia pentru Produsele vandute este acordata numai sub conditia achitarii la timp de catre Cumparator a pretului vanzarii sau a tuturor transelor din pretul vanzarii, dupa caz, precum si a oricaror alte datorii ajunse la scadenta pe care Cumparatorul le are fata de INSTEL TOP GRUP (cum ar fi penalitati de intarziere, pretul pentru alte Produse comandate si neachitate etc).

Aparitia unui defect si semnalarea acestuia de catre Cumparator nu da dreptul acestuia sa intarzie sau sa nu efectueze plata pretului sau a oricaror alte sume datorate furnizorului pentru Produsul respectiv sau pentru orice alte produse cumparate de la INSTEL TOP GRUP.

Instalarea produselor si punerea in functiune se va face de catre Cumparator, cu proprii sai specialisti, pe raspunderea sa, cu respectarea tuturor instructiunilor producatorului, a propriilor sale proiecte tehnice si a tuturor normelor legale si tehnice aplicabile. Cumparatorul se obliga sa exploateze produsele in conditii normale, potrivit destinatiei acestora, cu personal pregatit si instruit, respectand intocmai toate normele de transport, depozitare, proiectare, instalare, punere in functiune, exploatare/functionare, service si intretinere specifice produselor si echipamentelor/utilajelor/masinilor in care produsele au fost incorporate, oriunde ar fi acestea mentionate (in documentele continand instructiunile furnizate de producator, in regulamentele sau in proiectele tehnice ale Cumparatorului, in aceste CGV, in normele tehnice aplicabile in vigoare etc).

 Garantia acopera defectele produselor care sunt imputabile producatorului acestora (viciile ascunse care constituie erori de fabricatie, datorate materialelor folosite sau manoperei, care nu au fost cunoscute si nici nu puteau fi cunoscute de catre Cumparator prin mijloace obisnuite de verificare), aparute in conditiile utilizarii lor normale si care fac improprie folosirea lor potrivit destinatiei.


Nu sunt acoperite de garantie:

 • defectele minore, care nu afecteaza in mod semnificativ functionarea Produsului si nu impiedica utilizarea lor potrivit destinatiei;
 • defectele aparute ca urmare a neglijentei, nepriceperii sau relei- credinte a angajatilor/prepusilor Cumparatorului sau care sunt datorate in orice alt mod culpei Cumparatorului, angajatilor/prepusilor sai;
 • defectele cauzate de alte piese/componente, cum ar fi defectele care ar putea sa apara la Produse din cauza anomaliilor existente la alte componente asamblate de Cumparator alaturi de acestea sau datorita utilizarii de catre Cumparator a unor piese/componentre incompatibile;
 • defecte datorate caderilor, lovirii, accidentelor sau calamitatilor;
 • defecte datorate utilizarii produselor peste capacitatea prevazuta, utilizarii gresite/incorecte, deteriorari cauzate de lipsa intretinerii sau datorate unei depozitari improprii;
 • defecte cauzate de descarcari electrice sau variatii de tensiune, reactii chimice, conditiile meteorologice/temperaturi extreme, utilizarea Produselor in medii improprii, umezeala, praf, foc, medii corozive;
 • defecte care nu sunt datorate producatorului sau Furnizorului;


Nu se acorda garantie in urmatoarele cazuri:

 • in situatiile in care Cumparatorul a efectuat reparatii ale Produselor sau inlocuiri ale unor componente ale acestora, prin intermediul propriilor angajati/prepusi sau al unor terti, fara aprobarea scrisa a Furnizorului;
 • in situatiile in care Cumparatorul a efectuat modificari ale Produselor prin intermediul propriilor angajati/prepusi sau al unor terti, fara aprobarea scrisa a furnizorului;
 • in cazul in care sigiliile fabricantului si/sau ale Furnizorului aplicate Produselor au fost rupte;
 • in situatiile in care Cumparatorul a instalat sau a exploatat Produsele cu incalcarea normelor
 • in situatiile in care Produsele au fost utilizate in lipsa unui proiect intocmit potrivit normelor aplicabile;
 • in situatiile in care producatorul acestora nu confirma ca Produsele aveau defecte de fabricatie;


Obligatia de garantie consta in repararea gratuita sau inlocuirea Produselor, in cazul in care defectele (viciile ascunse de fabricatie) fac imposibila utilizarea lor conform destinatiei. Repararea sau inlocuirea vor fi facute cu conditia respectarii intocmai de catre Cumparator a obligatiilor care ii revin.


Obligatia INSTEL TOP GRUP de garantie este limitata la repararea sau inlocuirea produselor cu defecte.


Garantia Produselor este aplicabila cu conditia ca Cumparatorul sa aduca la cunostinta INSTEL TOP GRUP in scris existenta defectului in termen de 3 zile de la primirea produselor, atunci cand acestea sunt vizibile, sau in termen de 3 zile de la descoperirea lor, atunci cand sunt constatate in momentul punerii in functiune sau dupa acest moment.

Produsele reclamate vor trebui expediate de catre Cumparator, pe cheltuiala sa, la sediul INSTEL TOP GRUP, pentru verificarile de rigoare. Constatarea, precum si repararea/inlocuirea se vor face la sediul producatorului. In cazul in care se dovedeste ca defectul nu era acoperit de garantie, Cumparatorul va suporta toate costurile de transport, atat pana la sediul INSTEL TOP GRUP, cat si pana la sediul producatorului.

Produsele inlocuite (sau componentele inlocuite ale acestora, in cazul repararii) vor redeveni proprietatea Furnizorului.

Furnizorul nu garanteaza un anumit termen de reparare sau inlocuire a produselor, deoarece aceasta depinde de existenta acestora in stocul producatorului. INSTEL TOP GRUP  va incerca sa asigure repararea/inlocuirea in timp cat mai scurt, fara insa a putea fi considerata responsabila pentru durata necesara repararii/inlocuirii, oricare ar fi aceasta. Dupa constatarea defectului, Furnizorul va instiinta Cumparatorul despre durata estimata a repararii/inlocuirii.


Confidentialitate

SC INSTEL TOP GRUP SRL si www.instelgrup.ro  respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor.

SC INSTEL TOP GRUP SRL si www.instelgrup.ro se angajaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului si a ofertelor acestuia.

SC INSTEL TOP GRUP SRL si www.instelgrup.ro nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza adresele de e-mail unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresele de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul explicit al Clientului.


Notificari

www.instelgrup.ro isi rezerva dreptul de a modifica continutul site-ul, baza de date, precum si alte caracteristici ale site-ului.

SC INSTEL TOP GRUP SRL nu este responsabila in cazul petrecerii unor evenimente cauzate de forta majora.

Acesti temeni si conditii reprezinta contractul dintre Utilizator si SC INSTEL TOP GRUP SRL si este guvernat de legile din Romania.

In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 zile de la inregistrarea reclamatiei la sediul SC INSTEL TOP GRUP SRL.

Orice tentativa de acces neautorizat la site-ul www.instelgrup.ro si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente.


Acceptarea conditiilor

Clientul admite ca a citit, in momentul plasarii comenzii, conditiile speciale de vanzare  enumerate mai jos si declara ca le accepta in mod expres fara rezerve.

Prezentele conditii de vanzare reglementeaza relatia contractuala dintre INSTEL TOP GRUP si client, ambele acceptandu-le fara rezerve.

Aceste conditii generale de vanzare prevaleaza asupra tuturor celorlalte conditii incluse in orice alt document, cu exceptia unui acord scris in prealabil.